Taalwerkplaats Middelburg

De Sectie voor Cultuurwetenschap en Letteren van de Vrije Hogeschool voor Geesteswetenschap organiseert een Taalwerkplaats op vier zondagen in najaar 2017 in Middelburg. In deze taalwerkplaats houden we ons bezig met de vraag: Wat is het spirituele van taal en hoe maken we dat ervaarbaar en vruchtbaar in ons eigen leven? Een zoektocht naar wezen en betekenis van taal en woord in de antroposofie en de geestelijke wereld. De vier zondagen bestaan uit lezingen, taaloefeningen, euritmie en spraakvorming. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn: de digitalisering van taal, kindertaalverwerving, het alfabet en de ontwikkeling van het schrift, de grammatica en de toekomst van taal. Onze inspiratiebron is de antroposofie van Rudolf Steiner. Medewerkenden: Frits Burger (oud-germanist en psychosociaal werker), Marieke Cooiman (neerlandica), Ernie Coenen (spraakvormer, vertelster, kinderfocustrainer), Boudewijn van Sluijs (euritmist). Vrije School Zeeland, Willem Arondeusstraat 59, 4333DD Middelburg. De zondagen 24 september, 8 en 22 oktober, 5 november, 11.00-16.00 uur (inloop 10.30 uur). Kosten € 195,- inclusief koffie, thee en koek (brood zelf meebrengen), een reader en het boek van Frist Burger Taal Stroomt: een weg naar het innerlijk van het woord: Linguarhei. Opvragen van het uitgebreide programma en het opgeven voor deze werkplaats bij secretariaat@antroposofie.nl. Opgeven kan ook bij gemeentezeeland@christengemeenschap.nl. De vier zondagen vormen één geheel. Wanneer u zich aanmeldt, schrijft u zich in voor het gehele traject. De taalwerkplaats is bedoeld voor alle woordminnaars: voor hen die in hun beroep veel gebruik moeten maken van het woord, zoals leraren, therapeuten en pastorale werkenden, maar ook voor hen die het woord willen gebruiken voor hun persoonlijke ontwikkeling.