


Lezing “Een daad van liefde” door Hilde Cauwenbergh. Zondag 13 april om 11.30 uur.
Onder het gesternte van de liefde wil zij graag de gebeurtenissen van de Goede Week behoedzaam aftasten. Rudolf Steiner spreekt in zijn voordracht in Oslo op 2 oktober 1913 over de innerlijke belevenis van de apostel Petrus: ‘Nu wist Petrus dat Jezus aan het kruis gestorven was en dat dit sterven eigenlijk een geboorte was…… In waarheid was deze dood, waaraan oneindig lijden voorafging, de geboorte voor de hele aarde van wat voordien overal buiten de aarde voorhanden was: de alomvattende kosmische liefde.” (GA 148).
Zouden we dan misschien uit de gebeurtenissen van de Goede Week, die er toe leiden dat de kosmische liefde op aarde geboren wordt, kunnen afleiden wat ons te doen staat wanneer we ons in de zin van de toekomstige hiërarchie van vrijheid en liefde willen ontwikkelen?
Paastuintje. Eerste Paasdag 20 april om 11.45 uur.
Graag willen wij samen met klein en groot het paasfeest vieren. Bij de paasochtend hoort het beeld van enkele vrouwen die aankomen bij een in de rotsen uitgehouwen graf. Deze grot bestond uit twee ruimtes, waarvan de achterste de opbaringsruimte was. Daar was het lichaam van Christus neergelegd. Maar op die plaats verkondigen engelen dat Christus daar niet meer te vinden is omdat hij uit de dood is opgestaan.
Na de mensenwijdingsdienst en de koffie ontvangen we om 11.30 uur de kinderen die willen komen met een glaasje sap en iets lekkers. Daarna luisteren we in de kring naar een paasverhaal. Vervolgens mogen de kinderen (en daarna de ‘grote kinderen’) in ons paastuintje ook een donkere grot binnengaan. Ook zij ontmoeten daar een gestalte als een engel die tot eenieder een korte boodschap spreekt en iets meegeeft als teken dat de dood overwonnen is.