Bouw kapel

Eind november 2021 was het zover dat wij voor de eerste gemeenteviering bijeen zijn geweest in de nieuwe kapel. Op zaterdag 4 december 2021 heeft de eerste mensenwijdingsdienst daar ook plaatsgevonden. Een bijzonder moment voor onze gemeente!

De grondsteen is gelegd op zaterdag 20 maart 2021. Hier kunt u het verslag van De grondsteenlegging in de kapel Zeeland lezen.

De wijding van de kapel heeft plaatsgevonden op vrijdag 24 juni 2022.

Wat ging eraan vooraf?
Er is de afgelopen tijd heel wat werk verzet. Om daar een indruk van te krijgen kunt u de onderstaande nieuwsflitsen van de bouwvorderingen bekijken.

Bericht 2-2022, Bericht 14, Bericht 13, Bericht 12,  Bericht 10,  Bericht 8, Bericht 7, Bericht 6,  Bericht 4, Bericht 3, Bericht 2, Bericht 1

Er is geen huisvestingsbericht van 2022 met nummer 1 en geen berichten van 2021 met de nummers 5, 9 en 11. We zijn deze dus niet vergeten.

 

Waar zijn we nog voor aan het sparen?
Allereerst willen wij u, alle schenkers en mensen die actie hebben ondernomen om deze kapel te realiseren hartelijk danken voor uw bijdragen, want door u konden inmiddels onderstaande projecten worden uitgevoerd:
* de sacristie is een prachtig meubel rijker;
* de voorpui is vernieuwd;
* de verlichting is in orde;
* de pantry en de CV-kast zijn bijna klaar;
* de nieuwe deur voor de poort ligt klaar om geplaatst te worden;
* alle veiligheidsmaatregelen zijn getroffen;
* het schilderen van de deuren in de voorpui in het voorjaar.

Toch blijven er in ons nieuwe gebouw nog een aantal projecten over waar we geld voor bijeen aan het brengen zijn en die niet minder belangrijk zijn. Het gaat daarbij om de volgende zaken:
* het in orde maken van de spreekkamer (€ 3.000,–);
* een boekenkast met opbergmogelijkheid voor stoelen (€ 3.000,–).

Op termijn sparen we ook nog voor:
* een tablet in de kapel voor baret en kannetjes (€ 150,–);
* het sluieren van de voorruimte (€ 10.000,–).

Wilt u ons daarbij helpen? Dat zouden we geweldig vinden. Uw bijdrage daarvoor kunt u overmaken op ons bankrekeningnummer bij de Triodosbank: NL32TRIO 0212 1209 05 t.n.v. De Christengemeenschap Zeeland te Middelburg. Als u voorkeur heeft voor een project vermeldt dat dan erbij.