Zomercursus 2018

Op 9, 10 en 11 augustus 2018 heeft de zomercursus plaatsgevonden. Het thema van de zomercursus bewoog zich opnieuw rond de verdere verdieping in de Mensenwijdingsdienst.

IMG_1330Het waren zeer waardevolle dagen waarin we diep ingegaan zijn op de mensenwijdingsdienst. Hilde heeft ons verteld over de inhoud en betekenis. Wij hebben haar vervolgens overstelpt met vragen. Otto heeft ons verteld over de kleuren in de dienst, Tom heeft ons het ritme van de gewaden getoond en Monica heeft met ons geschilderd. Dat was nog helemaal niet zo makkelijk, maar wel heel mooi.  We hebben een bijzondere tijd met elkaar beleefd.
Er is ons veel duidelijk geworden, maar juist dan blijkt dat er nog talloze vragen overblijven. De vragen worden verzameld en mensen gaan zich verdiepen in bepaalde thema’s.

Het thema voor de zomercursus rond de verdere verdieping in de Mensenwijdingsdienst was nog lang niet uitgediept. Op vraag van de Gemeente volgden nog drie bijeenkomsten over de substanties. Iemand uit de gemeente heeft een inleiding gegeven. Daarbij keken we naar de weg die deze substanties in de Mensenwijdingsdienst doormaken.

De bijeenkomst over het brood heeft plaatsgevonden op 25 oktober 2018.
De bijeenkomst 0ver de wijn heeft plaatsgevonden op 22 november 2018.
De bijeenkomst over de wierook heeft plaatsgevonden op 26 januari 2019.